Varázslatos Japán – Hokkaidó

0
628

Japán rendkívül varázslatos és változatos ország. A Japán Alpok kimagasló hegységei miatt a lakosság nagy része a partvidékeken telepedett le. A legjelentősebb szigetek északról dél felé haladva HokkaidóHonsú (a fő sziget), Sikoku és Kjúsú. Jelenlegi adatok szerint több mint 126 millió ember él az országban. A hőmérséklet -30 és +40 oC között változik területtől függően. Mindegyik régió egyedülálló, ahol sosem ér véget a látnivalók listája. Mindig lehet új, örök élményeket és tapasztalatokat szerezni vagy új ízeket kóstolni.

Hokkaidó szigete

Hokkaidó Japán legészakibb és második legnagyobb szigete, melynek partjait a Japán tenger, az Ohotszki-tenger és a Csendes óceán mossa. A sziget közepe hegységekkel és vulkanikus fennsíkokkal tarkított, a partokat síkságok övezik.A táj tágas terekkel, tavakkal, folyókkal és természetvédelmi területekkel rendelkezik, ahol számos vadon élő állattal találkozhatunk.

Nyáron népszerű időtöltés a rövidebb gyalogtúrák vagy hosszabb túraútvonalak bejárása, télen pedig megcsodálhatjuk a különleges havas tájat, vagy az óriásrétisast, amely a világ legnagyobb termetű sasfaja.

Szapporó a sziget fővárosa, kétmillió lakosú kozmopolita város, pezsgő kulturális és gazdasági élettel, és természetesen finom helyi ételekkel, a legjobb helyi fogásokkal, sajtokkal és a híres Dzsingisz Kán bárány BBQ-val.

A Yotei-hegy lábánál található a Rusutsu Resort Hokkaido, ahol kiváló sípályák és már szórakoztató létesítmények is találhatók.

Hakodate Asaichi (Reggeli piac) mintegy 250 üzlettel kalauz át a japán gasztronómiai egyedi világán. Közkedvelt reggeli a friss alapanyagokból készült tenger gyümölcsei rizstál. Kihagyhatatlan élmény a japán konyha szerelmeseinek.

Látogassunk el a levendula mezőre a Tomita Farmon, Furano-cho-ban. Az ideális időszak július elejétől augusztus elejéig tart, ekkor virágzik a levendula és mindent ez a különleges illatú növény borít be. Éjjel a mezőt megvilágítják, ami páratlan hangulatot ad a farmra érkezőknek. A Tomita Farm közelében található üzletek is nagyszerűek, a helyi levendulából készült krémek kiváló minőségűek.

Hokkaidó központjában található a Hoshino Resort Tomamu, ahol jégkávézóban vagy bárban pihenhetünk, vagy vásárolhatunk a jégboltban. A művészi vénával rendelkezők kipróbálhatják a Snow and Ice Studio-t. Az üdülőhelyen található egy varázslatos falu, ahol minden jégből készült és egy óriási korcsolyapálya található közvetlen mellette. Természetesen ezek a jégkunyhók bérelhetők, és érdemes is élni a lehetőséggel.

Az Unkai Teraszon, Hokkaido szigetén a felhők felett fogyaszthatod el kávédat. Ha szerencsés vagy akkor megcsodálhatod a felhők tengerét, ilyenkor úgy érezheted magad, mintha a mennybe csöppentél volna. A jelenséget egyébként a hőmérséklet különbség okozza, amikor a természetes hőforrások a hőmérséklet változás hatására takarót képez a felhők felett.

Szintén a szigeten található a Toyoni-tó. Népszerűségét különleges alakjának köszönheti, amely szív alakot formáz. Az egyedi formát a legjobban a levegőből lehet látni, ezért érdemes egy helikopter túra részeként megtekinteni.