Gloria Guevara Manzo – Utazási és Turisztikai Világtanács

0
686
forrás: Groups Today

Gloria Guevara Manzo elnök-vezérigazgatója az Utazási és Turisztikai Világtanácsnak (World Travel & Tourism Council – WTTC). Változatos karrierjét követően 2017 augusztusában csatlakozott a tanácshoz.

Egyike a legbefolyásosabb nőknek Mexikóban a CNN és ​​az Expansion szerint. Gloria 1989-ben kezdte pályafutását Latin-Amerikában, a Közel-Keleten és Afrikában működő NCR Corporation gazdasági társaságnál. Tanulmányait az Anahuac Egyetem informatikai és a Northwestern University, Kellogg School of Business szakán végezte.

1995 óta az utazási iparágban dolgozik. Először a Sabre Utazási Hálózatnál majd a Sabre Holdings-nál, később a JV Sabre Mexikó vezérigazgatójának választották.

2010 márciusában Felipe Calderón Hinojosaelnök kinevezte idegenforgalmi miniszternek, majd két héttel később kinevezték a Mexikói Idegenforgalmi Testület teljesjogú vezetőjének. Nevéhez fűződik a 2011. február 28-án létrejött „Nemzeti Turisztikai Megállapodás”.

A WTTC elnök-vezérigazgatója 2012-ben vehette át a Good Neighbor Award és a legjobb idegenforgalmi tanács díját, köszönhetően a sikeres márkaépítésnek és a mexikói turizmus fellendítésért tett erőfeszítéseknek. Ezen túlmenően Gloria a speciális tanácsadói posztot tölt be a Harvard Egyetem kormányzati ügyekkel foglalkozó tanácsában és a tagja a Világgazdasági Fórumnak (WEF) is.