Az internetre költözik idén a Hay Fesztivál

0
277
kép: thenational.ae

A május második felében kezdődő kéthetes programsorozat résztvevői között van Benedict Cumberbatch, Helena Bonham Carter és Margaret Atwood is.

A hagyományosan a walesi Hay-on-Wye-ban megrendezett irodalmi és művészeti fesztivál szervezői a koronavírus-járvány miatt döntöttek úgy, hogy idén az online térben tartják a rendezvényt. A május 18. és 31. közötti Hay Festival Digital programjai ingyenesen lesznek elérhetőek mindenki számára – adta hírül a BBC News.

Az idén 33. születésnapját ünneplő fesztivál keretében mások mellett írók, politikai döntéshozók, történészek és aktivisták fognak bejelentkezni saját otthonaikból, hogy megválaszolják a nézők kérdéseit.

Hilary Mantel, Roddy Doyle, Ali Smith és Sandi Toksvig a fesztiválon adnak ízelítőt új könyveikből. Benedict Cumberbatch angol színész a fesztivál elnökével, Stephen Fry-jal, valamint Tom Hollanderrel, Toby Jonesszal, Helen McCroryval, Jonathan Pryce-szal és Vanessa Redgrave-vel karöltve fogja ünnepelni William Wordsworth angol romantikus költő életét és munkásságát.

A rendezvényen különböző globális ügyek, köztük a koronavírus-járvány is terítékre kerül. James Peebles Nobel-díjas fizikus és a fiatal természetbúvár, Dara McAnulty a tudománnyal és a klímaváltozással kapcsolatos beszélgetések házigazdái lesznek.

Forrás: MTI