A városnézés új dimenzióba lép az Autoura startup által, ezt a jövőt pedig önálló járművek biztosítják, amelyek közvetlenül személyre szabott túrákat biztosítanak a technológiai és tartalmi háttérnek köszönhetően.

Az Autoura platformja jelenleg jármű alapú, rendeltetési hely szerinti utazási élményeket biztosít a felhasználók számára, de a tervek szerint hamarosan a startup szolgáltatását kiterjeszti a gyalogosok, kerékpárosok, elektromos robogót használók számára is.

Autoura (@AutouraHQ) | Twitter

A várható globális változás főként a turistabuszokat érinti, melyeknek a helyét a kisebb méretű autonóm járművek veszik majd át. A startup új felhasználói élményt hozott létre, ami elavulttá teszik a jelenleg fő városnéző járműként használt turistabuszokat. Mindezt a városi mikromobilitás (például elektromos robogók) gyors ütemű fejlődése teszi lehetővé.

A vállalat küldetésének tekinti, hogy olyan technológiai platformot építsen fel, amely globális szinten teszi lehetővé a kisebb méretű járművekkel történő autonóm városnézését. Észrevételük szerint ennek kiépítésére egy cég sem képes önmagában, ezért fontosnak tartják az ágazatközi együttműködő gondolkodásmód kiterjesztését.

Most pedig nézzünk bele egy kicsit a startup által elképzelt világba!

Túravezető

A Sahra-nak nevezett mesterséges intelligencia (MI) idegenvezető ajánlásokat tesz a felhasználók számára. Például megtervez egy több állomásból álló városi street food túrát, majd végig navigálja a felhasználót az útvonalon.

Útvonaltervezés

Helyi utazási szakértők bevonásával építik ki hálózatot, akikkel megtervezik a platform számára a városnéző útvonalakat. Becslésük szerint körülbelül egy napig tart egy útvonal megtervezése, amelyből egy nagyváros esetén több ezret kell megtervezni.

Marketing

Az Autoura csapata sok éves tapasztalatot gyűjtve dolgozik együtt marketing szervezetekkel elsősorban a közkedvelt útvonalak, tevékenységek összegyűjtésére összpontosítva.

VM