A Fly Now Pay Later startup a londoni utazási szektor fintech szolgáltatója 35 millió fontos (42,6 millió dollár) beruházáshoz jutott a Revenio Capital speciális befektetési tanácsadó és vagyonkezelő cég által vezetett Series A sorozatban, a Shawbrook Bank és a BCI Finance részvételével.

„A COVID-19 kevés iparágat érintett olyan jelentősen, mint a turizmust. Sok vállalatot befolyásolt és ez alól mi sem vagyunk kivétel”- mondta Jasper Dykes, a startup vezérigazgatója. “Ez a beruházás üdvözlendő lendületet jelent az ágazat számára és megfelelő cash flow-t biztosít számunkra, ami átsegít a kihívásokkal teli időkön.”

Dykes jóslata szerint, amint az utazási korlátozások enyhülnek a légitársaságok megpróbálják pótolni a kiesett bevételeket, amit a jegyek árnövelésével érnek majd el. Erre reagálva a Fly Now Pay Later lehetővé teszi az utazók számára, a foglalások havi részletekben történő visszafizetését. Gyors hitelkontrol után a platform fizetési megoldásokat kínál a felhasználónak 100 és 3000 font között.

TravelJockey | Fly Now Pay Later

A 2015-ben alapított Fly Now Pay Later egy stabil B2B vállalkozást épített fel az elmúlt években. Most pedig hamarosan elindítja a fogyasztói fizetési alkalmazását, ezzel bevezetve a startupot a B2C értékesítési területre is.

A fintech vállalkozás a beruházást terjeszkedésre használja fel az Egyesült Királyságban, majd folytatják az Európai kontinens is. A tervek szerint már idén nyáron jelen lehetnek Németországban, majd még szintén ebben az évben Franciaországban is.

VM