Puerto Vallarta idén kettős évfordulót ünnepel: 102 éve vállt önálló közöséggé és 52 éve fogadták el városként. Most ezt a kettős évfordulót ünnepelik és várják a látogatók visszatérését.

Puerto Vallarta városában számtalan érdekességgel találkozhatunk. Híres hagyományőrző történelmi központjáról, a varázslatos Maleconról, az arany homokos strandokról, a természeti szépségeiről és a helyi lakosok vendégszeretetéről. A színes, boldog és ünnepi légkör folyamatosan jelen van, nem véletlenül vált a belföldi és küldföldi turisták egyik legkedveltebb célpontjává az elmúlt években.

Puerto Vallarta Holidays 2020 / 2021 | TUI.co.uk

Egy pillanatra visszatérve a város történelmére, a pontos dátuma a településsé nyilvánításnak 1918. május 31-e. Ezen a napon nevezték át Las Penas-t Puerto Vallarta-ra. Majd mikor 1968-ban várossá nyilvánították megkezdődtek a beruházások és az infrastruktúra kiépítése, amely véglegesen megváltoztatta a kikötőváros szerepét.

New Route Puerto Vallarta – Mexico City - Vallarta Lifestyles

Földrajzi elhelyezkedése igazán kedvező, hiszen a világ egyik legszebb öble, a Banderas-öböl és az igazán látványos Nyugati-Sierra Madre hegység – jelentése szerint anyahegység – öleli körül. Pont eztért kínálkozik számos különféle és különleges program a városba látogatók számára. Minden lehetőség meg van olyan szabadtéri tevékenységek választására, mint a kajakozás, csúszás a drótkötélpályán, túrázás, horgászat vagy golf, de kár lenne kihagyni a programok közül a sétát a parton vagy a sétányon.

Sierra madre occidental( Durango.) | Sierra madre occidental

Puerto Vallarta világviszonylatban is kiemelt úti cél, amely tökéletes családok, párok, pihenésre vágyók vagy kalandot keresők számára. Fontos hozzátenni, hogy kiemelt figyelemmel és szakértelemmel kezelik a járványhelyzetet, végrehajtva és betartatva az egészségügyi előírásokat.

A biztonság biztosítása érdekében az egészségügyi hatóságok által megtervezett protokollokat vezettek be, amelyek megóvják a turistákat a repülőtérre vagy a buszpályaudvarra érkezésétől a szállodai szobákig és természetesen az éttermekben és üzletekben is egyaránt.

A közösségi médián és egyéb médiumokon keresztül megkezdték az újranépszerűsítést a turizmus újraindításáért ahol az évfordulóra való tekintettel több mint 102 okot kínálnak azoknak akik Puerto Vallarta-t választják.