A bejelentés szerint a nyitás időpontját augusztus 15-ére tette az állami vezetés.

Dean Barrow miniszterelnök azt mondta, hogy a Philip Goldson International Airport augusztus közepén folytatja a repülőtér üzemeltetését, az ötfázisú terv harmadik szakaszának kezdetén.

A repülőtér fogadja a charter járatokat és a magánrepülőket, ezzel korlátozva a tömeges szabadidős utazások azonnali fellendülését. Továbbá csak a jóváhagyott szállodákban lehet szállást bérelni.

Jose Manuel Heredia, az idegenforgalmi miniszter jóváhagyta a szállodák fokozott egészségügyi és biztonsági protokoll rendszerét is.

A kilenc pontból álló program célja az idegenforgalmi ágazat egészségügyi- és biztonsági normáinak javítása az új magatartás és eljárások hozzáigazításával. Fő céljuk, hogy biztosítsák, mind a munkavállalók, mind a turisták biztonságát.

Minden Belizebe tatró utasnak be kell tartania az egészségügyi és biztonsági intézkedéseket, ideértve a megfelelő távolságtartást, a kéztisztítást, a megfelelő higiéniát és az arcmaszk viselését a nyilvános helységekben.

Az utasoknak szintén kötelesek letölteni egy egészségügyi alkalmazást és kitölteni a szükséges információkat, mielőtt bármilyen repülőjegyet foglalnának Belizbe.

A szárazföldi határokon keresztüli vendég fogadás visszatérésének előkészítése továbbra is folyamatban van, melyről az állami vezetés később ad tájékoztatást.