kedd, augusztus 9, 2022
Kezdőlap Digitális turizmus Rasztovits Dávid az ITBusiness díj jelöltjei között

Rasztovits Dávid az ITBusiness díj jelöltjei között

353
0

Rasztovits Dávid, hírportálunk megálmodója és alapítója eredményes és szakmai sikerekben gazdag éveket tudhat maga mögött. A kitartó munka eredményének egyik fő visszaigazolása a jelölés az ITBusiness díjára.

Kilenc évvel ezelőtt elindult az ITB TOP 25-díja és a jelöltek listája évről évre mindig hatalmas érdeklődést vált ki az ICT-szektorban, hiszen komoly presztízse van a toplistának, nem beszélve a nyertesnek odaítélt díjról. Ez várhatóan idén sem történik másképpen.

A következő részletes tájékoztatás Sziebig Andrea, az ITB ügyvezetője tette közzé a itbusiness.hu-n:
2016-ban bevezettünk egy új, objektív mérőeszközt az értékelő rendszerünkbe, ezt használjuk ebben az évben is. A social media felületeinken (az ITB Facebook-oldalán és a YouTube csatornánkon) mérhető sikerráta, vagy az eventjeinken való szereplések visszacsatolása továbbra is fontos mérőeszközünk marad az idei toplista jelöltjeinek összeállítása során. A rangsor felállítása idén is az elmúlt egy év üzleti sikerei alapján történik. Az ITB minden információt igyekezett a print magazin olvasói, az itbusiness.hu oldal látogatói, a Facebook-oldalunk lájkolói és rendezvényeink résztvevőinek a tudomására hozni az elmúlt egyéves időszakban is. A médiafelületeinken mért objektív hatékonysági számok alapján tökéletesen nyomon követhető, melyik szakembert tartották sikeresnek Önök, és kik kerültek ki az érdeklődés középpontjából. Ezek összesített éves rangsora alapján alakítjuk ki az 50-es jelölti listánkat. Szavazni az ITB Facebook-oldalán, valamint hagyományosan, emailben is lehet 2020. június 17. és július 17. között.

Az 50-es jelöltlistát megkapja a szakmai zsűri is, mint minden évben, és ők is kialakítják saját, legjobb szakmai tudásuk szerint összeállított rangsorukat.

A megtisztelő feladat pedig az enyém lesz, hogy ezt a két végső rangsort teljes nyugalomban és magányomban – hiszen az eredményt senki sem ismerheti – hivatalosan összesítsem, az ellenőrzést végző szakmai csapatnak a részeredményekkel együtt jóváhagyásra átadjam, és Önöknek azt 2020. szeptember 1-én, az INSIDE ITB 2020 gálaest záró momentumaként felkonferáljam.

A szavazás menete:

1. lépés: Így áll össze az 50-es jelöltlista

1.1. Az ITB szerkesztősége összeállítja azon topmenedzserek listáját, akikről bármilyen formában (nyomtatásban, social media, hírlevél vagy online felületen) írt 2019. szeptember 1-től 2020. június 15-ig , vagy a felső vezető részt vett valamely ITB-konferencián a tavalyi évben.

1.2. Az ITB összeállítja azon ICT-menedzserek listáját is, akikről, bár nem publikált, de tudomása van róla, hogy valamilyen üzleti sikert ért el a fenti időszakban.

1.3. A jelölti listához 10 topmenedzserre olvasóink adhatnak javaslatot. Minden ICT-menedzser nominálását indokolni kell (mi az a konkrét eredmény, amit az adott felső vezető elért tavaly szeptembertől napjainkig). A jelöléseket június 22., 9 óráig juttathatják el az info@itbusiness.hu email-címre!

2. lépés: Gyerünk szavazni!

A szavazás (a szakmai zsűri voksolása mellett) két felületen zajlik: Facebookon és emailben, 2020. június 17-től július 17. 12 óráig.

2.1. Facebookos és emailes szavazás – A jelöltlista résztvevői felkerülnek egy hagyományos szavazófelületre, ahol bárki leadhatja voksát az adott menedzserre (egy személy egyszer szavazhat). A szavazás az ITB Facebook-oldalán június 17-én 12 órakor indul, és július 17. délig tart.

Az emailes szavazáshoz bárki leadhatja voksát június 17-én 12 órától július 17. délig hagyományosan, az info@itbusiness.hu email címre.
Fontos: egy email-címről csak egy szavazat adható le; gyűjtő email-címekről nem fogadunk szavazatokat!

2.3. A zsűri szavazata (a végeredmény 50 százalékát adja) – A szakmai zsűri is elkészíti a saját listáját. A zsűri semmilyen támpontot nem kap a listához, így saját maguknak kell utánanézniük a jelölt ICT-menedzsereknek, hiszen a siker szubjektív.

3. lépés: A TOP 25-ös rangsor kialakítása

Ahogyan a fentiekből is kiderült, a végső rangsor kialakításánál a facebookos szavazás és az emailes szavazatok 50 százalékos, a zsűri szavazata pedig ugyancsak 50 százalékos súllyal kerül a végső elszámolásba.

A szavazatokat 2020. július 17-én délben zárjuk, az eredményt szeptember 1-én este, az INSIDE ITB 2020 gálaesten hozzuk nyilvánosságra.

A szakmai zsűri:

Biró Albert, az Infotér főtitkára

Both Vilmos, IVSZ

Charaf Hassan, a BME-AUT dékánja

Dalos Ottó, „Az év legsikeresebb ICT-menedzsere 2017” díj nyertese

Nagy Péter, a HTE operatív igazgatója

dr. Solymár Károly Balázs, az ITM digitalizációért felelős helyettes államtitkára

Molnár Attila, az IVSZ főtitkára

Strausz György, a VISZ elnöke

Sziebig Andrea, az ITB ügyvezetője

A témához kapcsolódó további cikk itt olvasható.