Az International Nightlife Association az éjszakai élet megőrzéséért küzd a barcelonai tengerparton. A Beachfront több mint 2000 embert foglalkoztat és ez az egyik legnagyobb turisztikai látványosság Barcelonában.

Carpe Diem Lounge Club Barcelona Guest List & Table Bookings

Míg a spanyol éjszakai élet lassan visszatér – több mint három hónap kihagyás után – Barcelonában aggódnak egy hír miatt, miszerint a barcelonai tengerpart éjszakai élet helyszínén egy CSIS kutatóközpont épülhet. A partot jelenleg 7 központi helyszín alkotja: Pacha Barcelona, Opium Barcelona, Shôko Barcelona, Carpe Diem Lounge Club, Ice Barcelona, Agua és a Bestial, amelyek  együttesen 2000 embert foglalkoztatnak közvetlen és közvetve is.

Ice Bar Barcelona, The Coolest Bar in The City | Barcelona travel ...

Fontos megjegyezni, hogy a tervezet főként négy helyszínt érint: a Pacha Barcelonát, az Opium Barcelonát, a Shôko Barcelonát és a Carpe Diem Lounge Club-ot. Az összes klub szerepelta 2019-es „A világ 100 legjobb klubja” listáján.

Opium, Barcelona

Kijelenthetjük, hogy a barcelonai tengerpart éjszakai élete Európában a legkedveltebb helyszínek egyike. Ez a körzet minden évszakban látogatott, hétfőtől péntekig nagyjából non-stop üzemelő helyszín és nagy mértékben hozzájárul, hogy a spanyol GDP 14,6 százaléka a turizmusból fakad. Nem véletlen, hogy nagyon fontos helyszín Barcelona számára, ahol az első osztályú turizmus, a kongresszok és a nemzetközi események szempontjából. Pont ezért tölti el félelemmel a helyieket és a tulajdonosokat, hogy ez miatt a város kevésbé lesz vonzó, mivel a látnivaló mellett napról napra egyre több látogató választja úticélját az éjszakai élet alapján.

Pacha Barcelona Entrance Fee | ListaDiscoteca

A barcelonai tengerparton működő vállalkozások – a terület és az ügyfelek biztonságának fenntartása céljából – éves költségvetésük nagy részét az emberi erőforrásokba és a technológiába fektetetik.

Maurizio Pasca, az European Nightlife Association elnökének szavai szerint:

„Miközben az éjszakai élet történetének legnagyobb válságát éljük, nem engedhetjük meg magunknak, hogy Európában a leggyakrabban használt éjszakai életterületet feláldozzák egy obszervatóriumért. Biztos vagyok abban, hogy a városban vannak más helyek is, ami megfelelő választás lehet a kutatóközpont  számára úgy, hogy nem veszélyeztetnék az első osztályú éjszakai élet helyszíneit és a több mint 2000 alkalmazottat. A gazdasági válság már sok helyszínt, vállalkozást és munkahelyet tönkretett, ezért teljesen megmagyarázhatatlan, hogy szóba került még ezeknek a működő vállalkozásoknak az eltüntetése is, miköben idegenforgalmi vonzerőt jelentenek és a környék számos családjának ad munkát”.