Izlandnak már van egy híres gyógyfürdője, a Blue Lagoon és hamarosan a skandináv ország egy új látványossággal várja a látogatókat.

Az építés alatt álló Sky Lagoon olyan kényelmi szolgáltatásokkal várja a vendégeket, mint a szauna, a bár és a hidegvizes merülő medencék, de az igazi varázslat az óceánra nyíló különleges kilátás.

A Sky Lagoon a Kársnes kikötőben, izland második legnagyobb városában Kópavogurban épül és a tervek szerint az épületek szó szerint a táj részét képezik, hiszen mindet a helyi  egyedi növényzete és sziklás környezete borít majd.

Sky Lagoon is already under construction and is due to be completed in early 2021

A geotermikus lagúna Izland és a világ egyik pompás ékköve lehet, ahol test és lélek együtt talál nyugalomra, miközben az Atlanti-óceán végtelen látképe tárul a vedégek szeme elé. A spa vonzerejét szintén csak növeli, hogy a főváros, Reykjavik igazán közel helyezkedik el.

Sky Lagoon will include a 70-m (230-ft) "infinity edge" to help its geothermal waters blend in with the nearby Atlantic Ocean

A tervek szerint az óceán felé néző oldalon egy 70 méteres válaszfal helyezkedik majd el a vízfelszín magasságában, ezért olyan érzés járja át a vendégeket mintha tényleg az óceánban ülnének.

Remélhetőleg nem kell sokáig várni, hogy ellátogathatssunk erre a csodálatos helyre, mivel a projekt végleges befejezése és az átadás 2021-re várható az előzetes ütemezés szerint.