A legmenőbb strandok Insta postok alapján

0
226

A legtöbb világjáró kedveli a tengerparti úti célokat. Ezeken a különleges helyeken feltöltődünk és megújulunk függetlenül attól, hogy a meleg, puha homokban töltjük az időnk nagy részét, vagy aktívabban elmerülve a kalandokban. Az Inkifi az Instagramról gyűjtött adatokat a legkedveltebb strandokról, az egyes képek közzétételének száma szerint és ez alapján készítette el saját Toplistáját.

10. Skagen Beach – Nordjylland, Dánia

Fehér homokos strandjairól ismert, a dániai Skagen Beach. Közkedvelt az európai turisták körében. Dánia teljes területét figyelembe véve a legnaposabb térség címmel büszkélkedhet.

Skagen Beach, Lofoten, Norway | Dronestagram

9. Maya Bay – Ko Phi Phi, Thaiföld

A híres thaiföldi Maya Bay strand ámulatba ejtő smaragdzöld vize számos közösségi média platformon előkelő helyen szerepel. A strand annyira népszerűvé vált, hogy 2018-ban a tömegturizmus miatt le kellett zárni. A koronavírus-járvány előtt úgy tervezték, hogy 2020 végén újból megnyitják az utazók előtt, de ezt a jelenlegi helyzetre való tekintettel átütemezték 2021-re.

Panorama Destination

8. Los Roques – Karib-térség, Venezuela

A madárkedvelők körében népszerű venezuelai Los Roques Nemzeti Park híres fehér homokos strandjairól, természetes medencéiről és nagyszerű célpont a búvárkodás kedvelőinek is.

Backpacking in Venezuela (The ULTIMATE Adventure)

7. Paradise Beach – Rab, Horvátország

Rab szigete egy idilli mediterrán város, Horvátország északi partjainál. A kristálytiszta víz és a fehér homokos strandok már önmagában elegendőek a turisták bevonzásához, de a térségben használható csúszdák, különleges élelmiszer standok és a kellemes családi légkör tovább emeli a szintet.

Paradise Beach

6. Panama City Beach – Florida, USA

Az floridai strand, közkedvelt célállomása a középiskolás és egyetemi hallgatók számára, de ettől függetlenül a családi kikapcsolódás színtere is egyben. A Mexikói-öböl tiszta kék és a fehér homokos part vitathatatlan vonzerővel bír.

Pier Park in Panama City Beach | Shopping, Entertainment, & Fun

5. Daytona Beach – Florida, USA

Daytona Beach vonzereje abban rejlik, hogy lehetővé teszik a látogatók számára, hogy járműveikkel a part mentén haladjanak, ezáltal bárhol és bármikor megállhatnak és már élvezhetik is a pihenést a napsütésben.

Daytona Beach Things to Do, Hotels, Restaurants & Events

4. Bondi strand – Sydney, Ausztrália

A Bondi Beach a lista negyedik helyével büszkélkedhet. A külföldi utazók mellett, Sydney-ből és környező városokból érkező turisták kedvenc helyszíne is. A tiszta víz számos olyan tevékenységgel várja a látogatókat, mint evezés, szörfözés, kajak, sznorkeling és még sok más.

Bondi Beach dangers fuelled by swimmer ignorance, lifesavers say ...

3. Laguna Beach – Kalifornia, USA

Az MTV valóság show-val még ismertebbé vált Laguna Beach híres művészeti közösségéről, hagyonmányőrző erőfeszítéseiről és festői tengerparti városáról Dél-Kaliforniában. A különleges hangulat és a gyönyörű táj miatt igazi bakancslistás úti cél.

Laguna Beach | Visit California

2. Venice Beach – Kalifornia, USA

Egy másik híres kaliforniai strand a „Kis Velencének” is nevezett Venice Beach még saját csatornáival is büszkélkedhet. Egy igazi, modern és művészi közösség, ahol a sok utcai falfestmény és a funky sétány adja az egyedi élményt, háttérben a Csendes-óceán varázslatos látványával.

5 Great Ways to Stay, Eat and Play in Venice Beach

1. Miami Beach – Florida, USA

A postok alapján első helyre Miami Beach került. Igazi kultúrális központ, ahol hírességek és közemberek egy helyen élvezik a vibráló amerikai életérzést, a finom ételeket és a különleges bárok hangulatát.

16 Best Miami Beaches to Visit Right Now for a Perfect Beach Day