Futurisztikus mikroházak

0
257

Az első Ecocapsule mikroházat 2015-ben mutatták be, majd a végleges verzió 2018-ban került piaci forgalomba, most pedig egy újragondolt szériával rukkoltak elő az ötletgazdák.

The original Ecocapsule, shown, has the same dimensions as the Space. Both measure 4.67 x 2.2 m (15 x 7.2 ft)

Az Ecocapsule által készített új Space változata megyegyezik az eredeti modell méreteivel, ami 4,67×2,2 méter és 8,2 négyzetmér. Külső része ugyanolyan jellegzetes fehér üvegszálas szerkezet, amely acélkeretet és poliuretán hab szigetelést kapott. A be és kijárást egy kis tolóajtó biztosítja. További érdekesség az esővíz-gyűjtő rendszer.

SPACE by Ecocapsule® | ECOCAPSULE

A fő változás a belső térben történt. Míg az eredeti Ecocapsule kifejezetten mikroházként képzelik el ággyal, fürdőszobával és konyhasarokkal, addig az új alapmodell inkább irodaként funkcionál. Ez az alapfelszereltség csak egy szobát tartalmaz egy kis tárolóegységgel. Az opcionális kiegészítők között szerepel egy ágy, légkondicionáló, kiegészítő bútorok és egy fürdőszoba.

As standard, the Space by Ecocapsule's interior comes with a wooden floor and the storage space pictured

Az energiát egy 200 wattos napelem adja, amely egy kis teleszkópos egységgel van csatlakoztatva a rendszerhez. Ettől függetlenül van lehetőség standard hálózati adapteren keresztüli csatlakozáshoz.

The Space by Ecocapsule's interior contains just one large space as standard, though it can be customized with additional furniture and a bathroom at extra cost