Dübörög a világon a kerékpáros élet és ezt a Google is érzékeli

0
212

A koronavírus-járvány sok helyen változást hozott a városi közlekedési kultúrában is. Egyre több helyen kerül előtérbe a saját, vagy a közösségi kerékpárok használatáta, a magánjárművek, vagy akár a tömegközlekedés alternatívájaként.

A Google Maps-nél felfigyeltek erre a növekvő tendenciára, hiszen a kerékpáros úti célok, útvonalak és a legközelebbi kerékpár szervízek keresése ebben a hónapban több, mint kétszeresére nőtt tavaly júliushoz képest.

Mivel egyre több ember látja a kerékpárokat ideális szállítási módnak, sok város vállalta azt a feladatot, hogy több ezer utat hoz létre és tisztít meg. A ennek hatására a tech vállalat bejelentette a kerékpáros utakkal, sávokkal kapcsolatos információk frissítését. Abban kérik a városok vezetőit és az önkormányzatokat, hogy tegyék közzé a friss információkat a Google Maps-en a Geo Data Up eszköz segítségével.

A legfontosabb hír kifejezetten azoknak szól, akik kerékpár megosztó állomások szolgáltatását veszik igényben. Mivel tíz városban adják hozzá az információkat a kerékpármegosztó állomásokról, beleértve a tartózkodási helyhez legközelebbi találhatóakat, valamint a rendelkezésre álló kerékpárokkal kapcsolatos élő információkat, továbbá az ingyenes parkolóhelyekkel rendelkező legközelebbi kerékpár állomások elérési útvonalát.

Néhány városban a Google Maps linkeket kínál a kerékpármegosztó szolgáltatások alkalmazásaihoz is, hogy a felhasználók még gyorsabban jussanak információhoz.

Az első városok, ahol ezt a funkciót bevezetik, Chicago, New York, San Francisco Bay Area, Washington, London, Mexico City, Montreal, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Taipei és New Taipei City.