A fotózás mágikus hatása

0
229

Az Agora 2020-as tájfotó pályázatán látványosabbnál látványoasabb a képek ejtették ámulatba közönséget. Hatalmas villámok, egyedülálló természetes környezet, emberi alakok különleges beállításban, mindez csak pár pillanat, amit a nagyszerű művészek megelevenítettek.

Az idei landscape első díját egy különösen jól időzített fotó kapta, amelyen egy a teliholddal szemben álló látható. Az ausztrál fotós, Luke Simpson szerint a felvétel teljesen spontán volt, mivel ő és egy barátja véletlen kapták el ez a különleges holdállást, miközben az Egyesült Államokban a Goblin-völgyben túráztak.

WINNER 'Surprised by a full moon at goblin valley'. Goblin Valley State Park, Emery, USA
@lukeylove

A díjnyertes fotó készítője elmondta, áldásnak tartja, hogy mindenkivel megoszthatja gyönyörű bolygónk titokzatos szépségét.

A fotózás közösségi hálózata, az Agora gyakran rendez fotóversenyeket különböző témákban. A belépés ingyenes és a győztest a szavazás alapján választják ki. Közel 15 000 beadvány közül választották ki Simpson képét, ami 15 000 amerikai dollárt hozott készítőjének.

'Ice cave'. Lake Baikal Caves, Russia
@poul_t

Egy másik csodászamba vehető kép Pavel Tokarev orosz fotóstól származik. Ez a tájkép a ritka pillanatok egyike, hiszen bepillantást enged Szibéria déli részén található Bajkál-tó jégbarlangjaiba. A művész szerint a barlangok csak rövid ideig megközelíthetők és évente csak pár alkalommal, amikor a tó befagy.

„Nyáron elérhetetlenek a barlangok, még hajóval sem lehet megközelíteni. A bejutás egyetlen módja a télig tartó várakozás, mikor a víz megfagy, így gyalog is eléhetővé válnak”

– mondta Tokarev.

'Tre Cime'. Tre Cime, Dolomites, Italy
@ghislainfave

Szintén a lenyűgöző gyűjtemény része, egy végletekig szürreális látkép. Hihetetlen pillanatfotó egy apró, elkülönített te