A debreceni vidámparkban rendezik az idei Galiba gyermekfesztivált

0
202
(debrecen.hu)

A virágkarneváli programsorozat részeként augusztus 16. és 20. között rendezik meg a debreceni vidámparkban a Galiba gyermekfesztivált – írja a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. 

A közleményben hangsúlyozzák: a virágkarnevál kísérőrendezvényeként 2012 óta szerepel a karneváli hét kínálatában a gyermekfesztivál, amely hamar a családok kedvenc programsorozatává vált. A Ludas Matyi nevét viselő vidámparkba kilátogatókat a többi között debreceni művészeti csoportok bemutatói szórakoztatják majd.

A gyerekek játékos, interaktív KRESZ-oktatáson vehetnek részt, megismerkedhetnek a Csodakutya Alapítvány segítő kutyáival, az Agóra Tudományos Élményközpont pedig látványos kísérleti bemutatókkal várja a résztvevőket. A programok között szerepel bűvészbemutató, kézműves foglalkozás, Lúdas Matyi hasonmástalálkozó. A Fehérlófia Egyesület a hagyományőrzés jegyében íjász és kürt bemutatókat tart, fellépnek a Vojtina Bábszínház művészei, és gólyalábas akrobatákkal, légtornászokkal is találkozhatnak a vendégek. A Galiba gyermekfesztivál ideje alatt az idén hatvan éves vidámparkba ingyenes lesz a belépés – írják a közleményben.

A hagyományos augusztus 20-i virágkarnevált a koronavírus-járvány miatt idén nem rendezik meg Debrecenben. Nem lesz karneváli menet, stadionshow, tűzijáték és külföldi művészeti csoportok sem érkeznek. A Nagyerdő különböző helyszínein és a belvárosban azonban – a korábbi karneváli hetek programjait megidézve – számos rendezvénnyel, a többi között zenei és táncos produkciókkal várják majd az érdeklődőket. Augusztus 20-án adják át a teljesen felújított és átalakított Dósa Nádor teret, ahol felavatják Szent István király teljes alakos szobrát.

(MTI)