Varázslatos szigetvilág – I. rész

0
257

Az elmúlt időszakban, nemzetközi viszonylatban, jelentősen megváltoztak az utazási szokások. Sok utazó közeli, könnyen megközelíthető úti célokat keres, vagy olyan távoli helyeket részesítenek előnyben, ahol minimális a társ utazók és a helyi lakos száma.

Tristan da Cunha

Tristan da Cunha

Tristan da Cunha egy kis sziget az Atlanti-óceán közepén, amely az Egyesült Királyság tengertúli területe és kevesebb, mint 300 lakosa van. Része a térség vulkanikus szigetcsoportjának, melyet az igazán meredek, hegyvidéki  területeket tesznek különlegesség és részben lakhatatlanná. Valójában a teljes lakosság az északnyugati part sík részén él, ahol a főváros, Edinburgh of the Seven Seas is található. A nyugatra legközelebbi város Rio de Janeiro (Brazília), amely 3360 kilométerre található a szigettől és Fokváros (Dél-Afrika) keletre, 2816 kilométerre a parttól.

Saint Helena

Saint Helena

Jamestown Saint Helena fővárosa, a legközelebb lakott város Tristan da Cunha felé, annak ellenére, hogy északra 2161 kilométerre fekszik. 200 évvel ezelőtt Napóleont fogva tartották Saint Helenában és mivel Tristan da Cunha olyan stratégiai pont lehetett, ahonnan a franciák megmenthetik császárukat, az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy Tristánt hét nagy családnak adományozta, hogy kizárják az esetleges mentőakció lehetőségét is.

Grenadines

Grenadines

A Grenadine-szigetek egy, úgy 600 kis szigetből álló lánc, amely a Karib-tenger vizein található, és a Windward-szigetek (más néven Barlovento-szigetek) nagyobb szigetcsoportjába tartozik. A karibi térségben a Grenadine-szigetek 600 szigete varázslatos nyári pihenést kínál a finom homokos strandokon. 16 000 lakosával nem lesz nehéz élvezni ezeket a strandokat, megtartva a biztonság érzését.

Kokomo

Kokomo

A Fidzsi-szigetek napjainkban egyet jelent a béke és a paradicsom meghatározásával, ahol a utazók megszabadulhatnak minden fáradtságtól, stressztől és bánattól és jelen esetben még a koronavírustól is. A Fidzsi-szigetek több mint 18 000 négyzetméteren elfekvő szigetcsoport, ahol Kokomo egy a 330 sziget közül. De belépve ebbe szemet gyönyörködtető világba, egyik pillanatról a másikra hagyunk magunk mügütt minden problémát. Élvezhetjük a búvárkodást, a strandot, csodaszép élővilágot a Csendes-óceán déli kristálytiszta vizeiben.

Niue

Niue

Niue a Csendes-óceán déli részén fekvő szigetország, amit Polinézia sziklajának hívnak. Az 1600 fő által lakott sziget Új-Zélandtól körülbelül 2400 kilométerre északkeletre, Tonga, Szamoa és a Cook-szigetek közötti háromszögben található. Noha Niue önkormányzó, társult állam Új-Zélanddal, hetente egyszer indul repülőjárat a szigetre.

fotók: tourism-review.com