Ősszel vörös színben pompázik a tenger

0
264

Nevével ellentétben a kínai Red Beach (Vörös Strand) nem az a hely, ahol a homokba süllyesztett lábbal sétálunk a part mentén. Ez a lélegzet elállító hely egészen másképp érinti meg az utazó szívét mint más strandok.

De hol is találjuk ezt a meseszép helyet? A helyszín Panjin. A kínai város Liaoning tartományában található, körülbelül hat órás autóútra Pekingtől.

FANS OF NATURE: Red Beach – Panjin, China

A Smithsonian Magazine szerint a régió a világ egyik legnagyobb vízi élőhelyén helyezkedik el és minden ősszel gyönyörű vörös szín borítja be a tájat. Ezt a varázslatot nem más hozza el az utazók számára, mint az ott növekvő különleges hínár fajok, amelyek nagy mennyiségű sóoldatot képesek felszívni. Amint felszívják a sós vizet a környező tengerből, bíbor színűvé válnak.

Red Beach, Panjin, China - Infy world

Bár tavasszal még zöldek, de a nyár folyamán színük fokozatosan változik meg, míg ősszel elérik a mélyvörös árnyalatot.

red beach panjin china 3 | Horn Necklace

Ebben az időszakban több mint kétmillió turista érkezik a régióba, hogy megannyi páratlan képpel gazdagítsák fotóalbumukat. A Vörös Strandon kívül a régióban 260 madárfaj él, valamint híres a rizs és bambusz termesztő hely.

Red Beach Panjin China with the Famous Red Beach | Horn Necklace

Azt tudni kell, hogy az időzítés kulcsfontosságú! A China Daily októbert javasolja, mint a legjobb időt a gyönyörű tengerpart megtekintésére. Aki túl korán érkezik vagy túl későn érkezik lemarad a vörös pompáról és egy újabb évet várhat, hogy kipipálhassa ezt a bakancslistába illő helyet.

Sajnos a koronavírus-járvány megfékezéséért bevezetett utazási korlátozások miatt nem ez az év lesz az, amikor az utazók élvezhetik ezt a gyönyörű tájat, de azért virtuálisan lehetőség nyilik legalább betekintést nyerni abba, hogy milyen élmény várhat azokra, akik úti célként választják a Vörös Strandot.