Elaine L. Chao amerikai közlekedési miniszter bejelentése szerint a Federal Aviation Administration (Szövetségi Repülési Igazgatóság – FAA) 7,5 millió dolláros kutatási, oktatási és képzési támogatást ítélt meg azon egyetemek számára, amelyek az ügynökség pilóta nélküli légijármű-rendszerek (UAS) légiközlekedési kiválósági központját (COE) alkotják.

“Ez a 7,5 millió dolláros szövetségi beruházás a drónok nemzeti légterünkbe történő biztonságos beillesztésével kapcsolatos egyetemi kutatásokat fogja finanszírozni” – mondta Elaine L. Chao.

Jelenleg 1,65 millió rekreációs és kereskedelmi drón van az aktív UAS flottában. Ez a szám 2024-re várhatóan 2,31 millióra növekszik. A támogatások célja a drónok biztonságos és sikeres integrációjának folytatása és előmozdítása a belföldi légtérben.

A COE egyetemek összesen 19 támogatási díjat, 7 495 178 amerikai dollárt nyertek el a konkrét célok és projektek előmozdításához. Ez a 2020-as költségvetési évre vonatkozó támogatások harmadik fordulója. A bejelentett támogatások eredményeként a 2020-as pénzügyi évben a legutóbbi juttatás összege e COE-nek 13 363 638 USD.

A támogatási díjak az alábbi projektek között kerültek szétosztásra:

Az alacsony magasságú érzékelés és az előírások elkerülésének hitelesítése.

Biztonsági kockázatok és enyhítések az UAS repülõtereken és azok körül történõ müveletek során.

Tudományos és kutatási panel (SARP) támogatás.

A turbulencia és a füstérzékelés követelményeinek meghatátozása.

Városi légi mobilitás: biztonsági előírások, légi járművé történő minősítés, a piaci megvalósíthatóságra és a növekedési potenciálra gyakorolt hatás.

UAS szabványok követése, leképezése és elemzése.

Kiberbiztonság és biztonsági szakirodalom felülvizsgálata.

Az ASTM Remote ID szabványok érvényesítése.

Az FAA 12 kiválósági központot hozott létre a kritikus témákban, amelyek a következőkre összpontosítanak: pilóta nélküli repülőgép rendszerek, alternatív sugárhajtóművek, általános repülésbiztonság, kereskedelmi célú szállítás, repülőgép-kabin környezet, repülőgép-zaj és a károsanyag kibocsátás csökkentése, korszerű anyagok, általános repülés kutatás, légialkalmasság biztosítása, üzemeltetési kutatás, repülőtéri burkolat és technológia, valamint a repülőgépek szerkezetének számítási modellezése.