Sin City útjai kifürkészhetetlenek

0
342

A Boring Company elképzelése a Las Vegas alatti közlekedési alagutak hálózatának bővítése. A helyi tisztviselők jóváhagyták a bővítési tervet, amely egy új állomásról szól a Resorts World Las Vegas kaszinóhoz. Ez lesz a rendszer első állomása a Las Vegas-i Kongresszusi Központon kívül, ami utat nyithat a Las Vegas Strip mentén és talán az azon túl található más látványosságokhoz is.

A Las Vegas-i Kongresszusi Központ felújításának részeként a The Boring Company tavaly elnyerte a létesítmény közlekedési megoldásának továbbfejlesztését. Az teljesen elektromos tranzitrendszerben Tesla modellekkel szállítják az embereket három állomás között, segítve ezzel a 3,2 kilométeres utazást a központ egyik végétől a másikig.

It's fight night in Las Vegas: Elon Musk's Loop vs the Monorail | TechCrunch

De a vállalat ambíciói itt még nem érnek véget. Számos projektben vesznek részt, mint például a chicagói O’Hare repülőtér koncepció és a la Dodger stadion. Reményeik szerint a kongresszusi központ rendszerének kiterjesztését Sin City más területeinek kiszolgálására is.

A so-called Vegas Loop could one day include stops at the Bellagio, Mandalay Bay and McCarran Airport

A Vegas Loop néven ismert terv a következő megállókat tartalmazná a Bellagio, a Mandalay-öböl és a McCarran repülőteret. Júniusban láttuk az első kísérleti lépéseket egy ilyen teljes közlekedési rendszer felé, amikor a Wynn Las Vegas és a Resorts World Las Vegas kaszinók olyan alagutakra nyújtottak be kérelmet, amelyek összekötik a saját állomásaikat a meglévő kongresszusi központ hurokkal.

A Boring Company a közelmúltban befejezte a két alagútját a kongresszusi központhoz, amit várhatóan a jövő év elején adnak át. A Resorts World Las Vegas kaszinó még mindig építés alatt áll és a tervek szerint 2021 nyarán nyílik meg, várhatóan ez év végén megkezdődnek az alagút-összeköttetés munkálatai.