A Six Senses Hotels Resorts Spas bejelentette, hogy az elsők között írta alá az ENSZ Környezetvédelmi Programja és az ENSZ Turisztikai Világszervezete által vezetett Globális Turisztikai Műanyag Kezdeményezést (Global Tourism Plastics Initiative), az Ellen MacArthur Alapítvánnyal együttműködve.

A környezeti és társadalmi felelősségvállalás a Six Senses szívügye. A korlátozott természeti erőforrások és törékeny ökoszisztémák világában a fenntarthatóság nem csak egy választási lehetőség, hanem az egyetlen. A Six Senses esetében ez azt jelenti, hogy a tervek szerint 2022-ig felhagynak az egyszer használatos műanyagok alkalmazásával.

Stratégia a műanyagok életciklusának felmérésén és ezen termékek környezetre gyakorolt hatásának megértésén alapul. Ez egy olyan megközelítés, ahol az upstream beszállítókra összpontosítva, innovatív megoldásokat keresnek és fenntarthatóbb alternatívák biztosításával népszerűsíti ezt az életmódot.

A Six Senses csatlakozása a Globális Turisztikai Műanyag Kezdeményezéshez egy újabb lépés a műanyagszennyezés kiváltó okainak kezelésének irányába. Lehetővé teszi a vállalkozások és a kormányok számára az összehangolt fellépést és a példamutatást.

Bár a szállodacsoport merész célt tűzött ki maga elé, azonban az éghajlatváltozás és a műanyagszennyezés következményei egyre súlyosbodnak az egész világon, ezért a gyors cselekvés mellett döntöttek, melyet a vendégek is egyre nagyobb intenzitással szorgalmaznak.

„Az utazási ipar gyors ütemben növekszik egy olyan bolygón, amely korlátozott természeti erőforrásokkal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az összes vendéglátás vezetője felelős azért, hogy kiálljon a fenntartható változásért és a mérhető eredmények eléréséért. Egészségügyi és wellness szellemiségünk az, hogy vendégeink kívül és belül jobban érezzék magukat.”- mondta Neil Jacobs , a Six Sense Hotels Resorts Spas ügyvezető igazgatója.

Six Senses joins IHG • Hotel Designs

A Global Tourism Plastics Initiative több mint 450 vállalkozást, kormányt és más szervezetet egyesít egy közös elképzelés és célkitűzés érdekében, amely a műanyag hulladék és a szennyezés kezelésére irányul. Az elképzelésnek megvalósítása érdekében az idegenforgalmi társaságok elkötelezik magukat a nem szükséges műanyag elemek eltávolítására, biztonságos újrafelhasználásra, újrafeldolgozásra vagy komposztálásra.  Azáltal, hogy összehangolt és határozott módon komoly intézkedéseket hoz a műanyag szennyezéssel kapcsolatban, az idegenforgalmi szektor elősegítheti azoknak a helyeknek és élővilágnak a megőrzését és védelmét, amelyek miatt érdemes meglátogatni az úti célokat.