Hogyan látják a nők és a férfiak az utazás biztonságát a világjárvány idején

0
265

A Berkshire Hathaway Travel Protection (BHTP) bemutatta az utasbiztosítással kapcsolatos kutatások legfrissebb eredményeit.

Az elmúlt hónapokban figyelemmel kísérték az utasbiztosítás vásárlásával kapcsolatos új szokásokat. A nyáron elvégzett négy felmérés eredményei nagy ellentéteket mutatnak abban, hogy a férfiak és a nők hogyan tekintenek az utazás kockázataira a koronavírus-járvány időszakában.

A nemek közötti markáns különbségek azt mutatják, hogy a nők sokkal gyakrabban teszik meg a CDC (Centers of Disease Control and Prevention) által ajánlott óvintézkedéseket utazás idején. Míg a nők közel 60 százaléka odafigyel a gyakori kézmosásra és a kézfertőtlenítő használatára, valamint a maszk vagy más védőfelszerelés viselésére, addig a férfiaknál ez mindössze 39 százalék.

Összességében elmondható, hogy a felmérés szerint a férfiak több mint kétszer akkora valószínűséggel vállalják a kockázatot (48 százalék férfiaknál és 20 százalék a nőknél) utazás közben. Mégis, érdekes módon a férfiakat sokkal nagyobb számban befolyásolják a  célállomáson kitört járványokról és erőszakos cselekményekről szóló hírek.

A nők arról számoltak be, hogy 2020-ban lényegesen kevesebb utasbiztosítást vásároltak, mint a férfiak, és álláspontjuk szerint kevésbé lesznek aktívak 2021-ben is, mint az ellenkező nem. A válaszadókat megvizsgálva, vírushelyzetből adódó félel miatt megvásárolt utasbiztosítások aránya a nőknél 38 százalék, míg a férfiaknál csupán 24 százalék volt.

A BHTP utasbiztosítási állapotának kutatását 2015 óta minden évben elvégezték, független nemzeti panelek segítségével, amelyek a fogyasztókat vizsgálták az utasbiztosítással kapcsolatos jövőbeli elvárások és az utazási szokások tekintetében. Idén a vizsgálatot szakaszosan, több hónapon keresztül végzik annak nyomon követése érdekében, hogy a COVID-19 járvány hogyan változtatja meg az utazók hozzáállását az idő múlásával. A felmérés nemcsak a vásárlási trendekről, hanem a fogyasztók magatartásába is betekintést nyújt a járvány idején.