A Skidmore, Owings & Merrill (SOM) számos híres épületet tervezett, köztük a világ legmagasabb fel is, a Burj Khalifat. Most legújabb kihívásuk egy egész vízparti városrész létrehozása.

Jiuzhou Bay's canopies will include integrated solar panels and rainwater collection

Jiuzhou Bay will feature five canopies that create a series of covered pedestrian alleyways and courtyard areas along the waterfront

Az új Jiozhou Bay projekt a tervek szerint egy hatalmas felhőkarcolóval, egyedi szociális terekkel készül majd, miközben integrálják a napenergiát és az esővízgyűjtő rendszert is. A baldachinosok – fenntartható energiát hasznosító – tetőszerkezet alatt sétálóutcákat, éttermeket, üzleteket alakítanak ki végig a part mentén.

Jiuzhou Bay will feature a 1,045-ft (318-m) supertall skyscraper

A középpontban a 318 méter magas torony áll, melyet a világítótornyok Fresnel lencséje ihletett. 35 emeleten irodaházak, további 20 emeleten a Ritz-Carlton Hotel, a tetején egy skybár és kilátó található. Ezenkívül egy nagy átrium kínál lenyűgöző öbölre nyíló kilátást.

Jiuzhou Bay

A Jiuzhou Bay egy építészeti versenyre készült és megerősítették, hogy a projekt megvalósításra kerül. A SOM a tervek szerint 2022-ben végez az építési munkálatokkal és adja át a vízparti városrészt.