Panama megtette az óvintézkedéseket és újra várja a vendégeket

0
387

Panamában bejelentették, hogy a közép-amerikai ország október 12-én újból – minden ország számára – megnyitja határait a nemzetközi látogatók előtt.

A panamai turisztikai hatóság szorosan együttműködve az Egészségügyi Minisztériummal (The Ministry of Health) és más kormányzati szervekkel olyan stratégiai egészségügyi protokollt dolgozott ki, amelyek megvédik a látogatókat és a helyi közösséget fenntartva a biztonság az újranyitási folyamat során.

Chorro el Macho, a waterfall in El Valle de Anton, Panama (Jan-Schneckenhaus / iStock / Getty Images Plus)

Az újranyitási terv részeként minden bejövő utazónak negatív COVID-19 PCR, vagy antigéntesztet kell bemutatnia, amelyet legfeljebb 48 órával az érkezés előtt végeztek el. Ha a tesztelés több, mint 48 órával az utazás előtt történt, az utasoknak a vámkezelés előtt, egy önköltséges gyorsteszten (nagyjából 30 dollár) kell részt venni még a repülőtéren.

Az utazóknak egy elektronikus nyilatkozatot is ki kell töltenie, mielőtt bejelentkeznének a járatukra, ahol be kell tartaniuk az Egészségügyi Minisztérium által felvázolt összes egészségügyi ellenőrzési intézkedést.

Cruises to Panama City (Fuerte Amador), Panama | Royal Caribbean Cruises

“Az után, hogy március végén lezártuk határainkat az utazók előtt, most örömmel fogadjuk a látogatókat a biztonságos Panamába” – mondta Ivan Eskildsen panamai turisztikai miniszter. “Az új egészségvédelmi és biztonsági protokollok tükrözik folyamatos kemény munkánkat és elkötelezettségünket a panamai lakosok és látogatóink védelme terén, és erőfeszítéseink révén elnyerték a WTTC Biztonságos utazások jóváhagyási pecsétjét.”

“Gyönyörű, gazdag természettel, biodiverzitással és kulturális örökséggel rendelkező hazánk ismét készen áll a felfedezésre” – folytatta Eskildsen.

Panama Beaches: the 10 most beautiful | Costa Cruises

Az arcmaszkra minden alkalommal szükség van, amikor a turisták megérkeznek és áthaladnak a Tocumen Nemzetközi Repülőtéren és csak azonosítás céljából szabad eltávolítani. Egyéb végrehajtandó biztonsági intézkedések közé tartoznak a testhőmérséklet szűrések, a társadalmi távolságtartási protokollok, a kézfertőtlenítő állomások és az érintés nélküli fizetési lehetőségek.

Panama: Panama Canal, Colón Rainforest and San Lorenzo Fort - Panama City, Panama | GetYourGuide

Előfordulhat, hogy a panamai ételeket kedvelőknek előre kell foglalniuk, mert az éttermekben korlátozzák a vendégek számát, hogy elkerüljék a nagy tömegek kialakulását. Ezenkívül az utazásszervezőknek csökkenteniük kell a járművek kapacitását 50 százalékkal, a rendezvényterek pedig 30 százalékos kapacitásra és asztalonként négy főre korlátozódnak.

L'HISTOIRE, Pueblo de Bocas - Menú, Precios y Restaurante Opiniones - Tripadvisor