A digitális transzformáció prioritása a startup világában

0
299

Az indiai idegenforgalmi minisztérium főigazgató-helyettese, Rupinder Brar elmondta, hogy a technológia prioritást élvez az újonnan induló ipar számára és a kormány készen áll az új ötletek támogatására és az startup vállalkozásokkal való együttműködésre.

Az Indiai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (FICCI) által szervezett “Travel Start-up Accelerator Series – Towards a Self-Relief India” című webináriumon Brar asszony elmondta, hogy a COVID-19 felgyorsítja a digitális átalakulást az indiai utazási és idegenforgalmi ipar innovatív, kreatív gondolkodásmódot kíván.

Kijelentette: “Mivel az utazási korlátozások enyhülnek, a kormány és az ipar egyaránt ötleteket állít fel a minimális vagy a közvetlen kapcsolat nélküli megvalósítására. Úgy tűnik, hogy az e-vízum az előrelépés, amely támogató eszközként szolgálhat a kormányok által szervezett promóciós kampányokban. Ez abban is segít, hogy a turisztikai desztinációkat biztonságos célállomásként ismerjük el.”

Kiemelve a globális versenyt az idegenforgalmi iparban, az főigazgató-helyettes elmondta: “A digitális technológia alkalmazása a legjobb lehetőséget kínálja az idegenforgalmi ágazat számára, hogy megerősítse pozícióját az indiai gazdaságban. Soha nem volt jobb idő az ipar számára, hogy felhasználja és globálisan versenyképessé tegye magát.”

A nemzetközi korlátozások fokozatos enyhítése a jövőben élénk versenyt eredményez, mivel az országok ugyanazokat a piacokat fogják megcélozni. Ez agresszív stratégiát követel, amelynek középpontjában a technológia intenzív használata áll – jegyezte meg Ms. Brar.

Roma Datta, a BFSI utazási igazgatója elmondta, hogy az elmúlt hónapokban nőtt a fogyasztók digitális elfogadása és az újonnan induló vállalkozásoknak ki kell használniuk a digitalizálásban rejlő lehetőségeket.

“Az utazók változó igényeinek megértése, azok újragondolása és relevancia kulcsfontosságú tényező az utazás kezdete szempontjából. A COVID-19 megtanította Indiát, hogy önellátó legyen és ebből a nehézségből számos startup fog kikerülni úgy, hogy ihletet keres a globális piacról.”- mondta Ms. Datta.

Ashish Kumar, a FICCI utazási technológiai bizottságának társelnöke elmondta, hogy a vállalatoknak az innovációra kell összpontosítaniuk, amely a tartós növekedés kulcsa. Az utazási társaságoknak és a vállalkozásoknak népszerűsíteniük kell biztonsági protokolljaikat és arra kell ösztönözniük az utazókat, hogy tartsák szem előtt a fenntarthatóságot is.

A FICCI Utazási Technológiai Bizottság társelnöke és társalapítója, a TBO csoport és a Nijhawan Csoport ügyvezető igazgatója, Ankush Nijhawan kiemelte, hogy az új utazási társaságok rendkívül tehetségesek, de mentorálást igényelnek a következő lépés megtételéhez. Arra is sürgette a kormányt, hogy támogassa és ösztönözze a startup  szektort.