Napelemes jachttal a luxus paradicsomba

0
297

Az elektromos hajtású hajók szakértője, a Silent Yachts figyelmét a nyaralóhely fejlesztés felé fordítja. Terveik szerint, napelemmel felszerelt elektromos katamaránnal könnyen elérhető üdülőtelepeket hoznának létre.

Silent will include land-based amenities and lodging, too

A Silent „land and sea” koncepciója szerint 18 és 24 méteres villamos energiával üzemelő katamaránokkal érnék el a központi dokkot, amelytől a fő épülethez vezetne az út, ahol többek között a recepció, az étterem és a rekreációs részleg kapna helyet, a medencékkel, a fürdővel és az edzőtermekkel.

Plans call for the use of Silent 60 and 80 yachts in the resortsA Silent Resorts nyílt célkitűzése a teljesen önálló, privát üdülőhelyeivel, hogy jóval alacsonyabb szinten terhelje a környezetet, mint más nagyobb vendégszámmal működő létesítmények.

Továbbá már a katamaránok is olyan felszereltséggel rendelkeznének, mint egy luxusvilla, négy lakosztállyal, saját fürdőszobával, konyhával, terasszal, napozóval és még sok más extrával. Természetesen a jachtok nem veszítenek tengerjáró funkciójukból, ezért a vendégek bármikor kihajózhatnak a környező vizekre, ráadásul a Silent támogatja az éjszakai és a többnapos útvonalak elérését is.

Silent Resorts guests can enjoy sun and sea while docked or venture farther out

Szintén a tervek közé tartozik, hogy a jachtok akkumulátorait és a napelemeket akár az üdülőtelep áramellátására is fel lehessen használni. De a vendégek úgy is dönthetnek, hogy megőrzik az energiát a következő tengeri kalandhoz.

A flotta zászlóshajója a Silent 80 lesz, melynek értéke 4,9 millió euró. A napelemekhez a hajó szabad felületének nagy részét felhasználták a tervezők, ezért nagy mennyiségű fény befogadására és felhasználására képes.

Silent 80

Amellett, hogy a Silent Resorts egyedülálló, fenntartható utazási formát kínál a vendégek számára, befektetőknek is kedvezni szeretnének úgy, hogy könnyebb, rugalmasabb üdülőhely üzemeltetési megoldást biztosít, hiszen a koncepció szerint a tulajdonosoknak nem kell nagy földterületeket vásárolniuk a Silent Resort kialakításának egyszerűbb, vízközpontú jellege miatt.

A vállalat szerint egy kulcsrakész üdülőhely a világ bármely pontján, akár 18 hónap alatt létrehozható az előre megtervezett megoldások miatt. Arról is beszéltek, hogy már most több befektetővel tárgyalnak a Karib-térségben kialakítható privát üdülőhelyekről.