A Puglia régió (régies Apulia) az Appennini-félsziget délkeleti részén helyezkedig el. A dél-olasz régióban kiemelt figyelmet fordítanak a turisztikai szektorra, ezért is hozták létre a rendkívüli tervnek nevezett „Vigyázzunk a turizmusra Pugliában” finanszírozási formát, ami kibővíti a lehetőségeket a járvány idején is az olasz turisztika fellendüléséért.

Guide to the best places to visit in Puglia on a self-drive itinerary

A „Vigyázzunk a kultúrára Pugliában” rendkívüli terv részeként a régió a mikor-, kis-, középvállalkozásoknak, utazási irodáknak és utazásszervezőnek, hotelek nyújt támogatást olyan intézkedéssel, amely előírja a korábban ígért 40 millió euró elosztását. A vállalatok vissza nem térítendő pénzügyi támogatást igényelhetnek a POR (Operatív Regionális Program) Puglia 2014–2020 által.

Puglia | ITALY Magazine

Közvetlen támogatások állnak rendelkezésre a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. A jogosultak vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, amely számszerűsítve a 2020. február 1. és augusztus 31. közötti időszakban elszenvedett forgalomkiesést kompenzálná, a 2019-es év megfelelő időszakához viszonyítva.

Best Price on Luxury Beach Villa Puglia Italy in Pulsano + Reviews!

Az odaítélt támogatás a felmerült állandó költségek 40–90 százalékát is fedezheti (személyi, közüzemi, bérleti díjak, biztosítás, lízing, takarítás és biztonsági szolgáltatások). Az összeg arányos az U.L.A. (Work Units per Year) 2019. március 1-je és 2020. február 29-e közötti időszakával, de legfeljebb 80 000 euró lehet a szállodai szektorban, 35 000 euró a nem szállodai szektorban és 20 000 euró az utazási irodák és utazásszervezők részére.

A kkv szektor résztvevői legkésőbb 2020. december 31-ig igényelhetik a rendkívüli támogatást. Az összeg nem haladhatja meg a 800 000 eurót vállalkozásonként.