Bár nem épp a legideálisabb időszak mégis a gamer történelem egyik leghíresebb neve, az Atari új lendületet vevé még az év elején bejelentette, hogy mindenképpen megvalósítja – a Gensler építész stúdióval együttműködve – Las Vegasban az Atari Hotels megépítését.

Az első osztályú szálláshelyek mellett a hotelben mindent felvonultat, ami az Atari gamer történelmét képezi. A sajtóközlemény szerint a VR és AR technológia fontos részét képezi majd a szállodának, mint ahogy a epikus játéktermek. Az éttermek stílusa is olyan klasszikus Atari játékokra épül majd, mint az Asteroids.

atari asteroids for pr - Three Gates AB

Még nincsenek pontos információk az épület paramétereiről, de azt már lehet tudni, hogy legfeljebb 30 emeletes lesz és a tervek még nagy mértékben változhatnak is.

The Las Vegas Atari Hotel will offer video game-related entertainment, including VR, AR, and esports

“Az Atari Hotels tökéletesen ötvözi a videojátékok és a szórakozás múltját, jelenét és jövőjét olyan úti cél érdekében, egyedülálló vendégélményt kínálva, kiegészítve a legkorszerűbb szolgáltatásokkal az esport rajongók és tartalomkészítők számára.”

– áll a sajtóközleményben.

“A vendégek élvezhetik a legújabb videojátékokat, a legmodernebb magával ragadó szórakozást, exkluzív Atari Hotels árucikkeket vásárolhatnak, és éjszaka is játszhatnak a retró stílusú játéktermekben. A felnőttek számára is rendelkezésre áll egy könnyű és teljesen felszerelt szórakozóhely. tematikus éttermek és bárok. Az Atari Hotels különlegesen játszik a retró-futurizmus, a popkultúra és a nosztalgia elemeivel- szórakozást kínálva az egész család számára.”

The Las Vegas Atari Hotel shown is due to begin construction in 2021

A projekt megvalósítása jövőre kezdődhet el, de az átadás határideje még nincs meghatározva. A jövőt tekintve a projektet vezető és az Atari licencet biztosító GSD csoport ambiciózus és már most további Atari szállodákat tervez Austinban, Texasban, Chicagóban, Illinois-ban, Denverben, Coloradóban, San Franciscóban és Kaliforniában, valamint Seattle-ben és Washingtonban.

The Las Vegas Atari Hotel is designed by Gensler and does reflect the intended design, though the final building may end up looking quite diffe