Madeira a home officerek legkedveltebb úti célja

0
115
Madeira az utóbbi időben végbement fejlesztésekek köszönhetően első számú célpont lett az otthonról dolgozók körében. A Digitális Nomádok Faluja Portugália egyik legjelentősebb projektje lett, mivel a Covid-19 járvány következtében jelentősen megnőtt a kereslet a falu iránt.

Tavaly a World Travel Awards díjátadón hetedik alkalommal adták át Madeirának a legkeresettebb európai sziget kitüntetését. Ez érthető is, hiszen az Atlanti-óceán szubtrópusi vidékét egyre többen tekintik alkalmas ideiglenes tartózkodási helynek, pláne a home office időszak alatt.

A Digitális Nomádok Faluja a sziget nyugati részén, a Ponta do Sol területén található, kilátással az Atlanti-óceánra és csupán egy rövid autóútra a bájos fővárostól, Funchaltól. A teljes falu annak lett szentelve, hogy a home-officerek növekő közösségét – akik már nincsenek helyhez kötve a munkájuk szempontjából – befogadja.

A június végéig tartó kísérleti programhoz a falu ingyenes munkaterületet kínál az ide érkezőknek íróasztallal és székkel, laza közösséggel és ingyenes internethasználattal. A szervező csapat pedig szórakoztató események megrendezésével segít nekik a közösségbe való beilleszkedésben. Ez a szimbolikus kapcsolat a digitális nomádok és a helyiek között a falu márka építésének központi eleme.

A koncepció a madeirai kormány, a StartUp Madeira és az elismert digitális nomád, Gançalo Hall együttműködésével indult. Egyszerre legfeljebb 100 nomádot fogadnak és egy lakos legalább 1 hónapot köteles maradni.

A Ponta do Sol egy tökéletes helyszín az ilyen fejlesztésekhez, mivel kicsi, de jól kialakított: a művészetbe és kultúrába történő beruházásoknak köszönhetően ez a szigetcsoport kulturális központja. Gyönyörű strandjai még ebben a vészterhes időszakban is életre szóló élményt adnak, valamint azok számára, akik szeretik kipróbálni a különleges helyi specialitásokat, remek éttermekre és bárokra találhatnak. A túrázni vágyók számára a közelben található Levado do Moinho biztosítja a helyszínt, ahol gyönyörködhetnek a festői tájban és kikapcsolódhatnak egy nehéz nap vagy hét után.

Az eredeti cikk itt olvasható: https://makronom.mandiner.hu/cikk/20210203_madeira_a_home_officerek_legkedveltebb_uti_celja