A Pizza Hut drónokat vet be a kiszállításhoz

0
97
A drónok az elkövetkezendő években jelentősen forradalmasíthatják a logisztika területét, az utolsó mérföldes szállítmányozásban.
Az Amazon, a UPS, a Walmart és sok más vállalat dolgozik azon, hogy drónokat teszteljenek az utolsó mérföldes szállításokban. Abban bíznak, hogy egy napon, ezek az autonóm légi járművek beágyazódnak az ellátási láncaikba, ezzel nagyobb hatékonyságot produkálva.

Izraelben a téma egyre nagyobb jelentőséggel bír, ugyanis a Pizza Hut júniusban tesztelni kezdi a drónszállításokat. A vállalat a Dragontail Systems-szel együttműködésben végzi a teszteket, Bnei Dror-ban.

A The Wall Street Journel (WSJ) szerint, nem arról van szó, hogy Izraelben a Pizza Hut, pizzákat reptet majd közvetlenül az ügyfelek otthonaiba. A tervek szerint a kormány jóváhagyásával csomópontok jönnek majd létre, például parkolókban. A drónok, ezekhez a pontokhoz szállítják majd az ételeket és italokat, melyeket a futárok összegyűjtenek és befejezik a szállítás utolsó szakaszát.

„A drón szállításról beszélni szexi dolog, de nem reális azt gondolni, hogy a közeljövőben drónokat fogunk látni, ahogy az eget ellepve, pizzákat potyogtatnak bárki kertjébe.” – mondta Ido Levanon, a Dragontail Systems vezérigazgatója a WSJ-nak.

A teszteléshez a Közlekedési Minisztériuma lehetővé tette, hogy az országtól 130 négyzet kilométerre, északra lévő légbuborék biztonságosan tudjon működni.

A WSJ megjegyezte, hogy a Pizza Hut Bnei Dror üzlete egy drónflottával lesz felfegyverezve, amely akár 7000 további háztartást is kiszolgálhat.

A nagy teszt előtt a Dragontail naponta hatszor állítja majd üzembe a teherszállító drónjait, hogy tökéletes kereskedelmi műveleteket hajthassanak végre. A Pizza Hut és a Dragontail bízik benne, hogy a nyár elegendő lesz arra, hogy megfelelő mennyiségű elemezhető adatot és tapasztalatot gyűjtsenek, annak érdekében, hogy a kormány jóváhagyja a szélesebb körű drón szállítási szolgáltatásokat.

Egyelőre az a probléma, hogy a közlekedési ügynökség korlátozza a drónok által szállítható rakományok súlyát. Tervben van, hogy az eddigi 2,5 kg-ot közel 10 kg súlyhatárra emeljék, annak érdekében, hogy minél több pizza és üdítő kerülhessen kiszállításra.  

Az eredeti cikk itt olvasható: https://makronom.mandiner.hu/cikk/20210210_a_pizza_hut_dronokat_vet_be_a_kiszallitashoz