A 20 legnépszerűbb ország, ahol a szupergazdagok élnek

0
186
A COVID-19 világjárvány globális nehézségei ellenére Marcus Lu, a Visual Capitalist munkatársa megjegyezte, hogy a világ népességére kivetített ultra magas nettó vagyon (UHNW), mely 2,4 százalékkal növekedett 2020-ban, elérve a mindenkori csúcsot (521 653 fő).

Az itt látható a diagramban a Knight Frank The Wealth Report 2021 adatait használtuk fel azon 20 ország felsorolásához, ahol a legtöbb UHNW személy található.

Mi tekinthető rendkívül magas nettó vagyonnak?

A világ leggazdagabb emberei általában 50. életévüket betöltött férfiak. Ahhoz, hogy valakit UHNW személynek lehessen tekinteni, legalább 30 millió dolláros nettó vagyonnal kell rendelkeznie. Ők alkotják a világ leggazdagabb embereinek csoportját, és ellenőrzik a hatalmas mennyiségű globális vagyon. A nettó vagyon valakinek a jelenlegi pénzügyi helyzetét mutatja, és úgy számítják ki, hogy eszközeinek értékéből levonják a kötelezettségeit.

A Top 20 ország

A világ 521 653 UHNW személyéből 414 308 az alábbi országokban található. Ez azt jelenti, hogy a világ UHNW-embereinek csaknem 80 százaléka mindösszesen 20 országban él.

Több, mint 180 000 UHNW egyén él Amerika szerte. Az Egyesült Államok évek óta a lista vezetője a mutatóban. Ám az elmúlt öt évben mutatott 16 százalékos felívelése, messze elmarad a kínai lakosság lenyűgöző, 137 százalékos növekedési ütemétől.

Az, hogy Kína képes lesz-e megelőzni az Egyesült Államokat az UHNW lakosságának vezetőjeként, arra még várni kell, de úgy tűnik, hogy a lendület az ázsiai nemzet javát szolgálja. A közelmúltban Kína lett a világ meghatározó kereskedelmi partnere, és azon kevesek közé tartozott, amelyek 2020-ra pozitív GDP-növekedést jelentettek.

Az eredeti cikk itt olvasható: https://makronom.mandiner.hu/cikk/20210325_a_20_legnepszerubb_orszag_ahol_a_szupergazdagok_elnek