A britek 55 százalékának hiányozni fog a lezárás

0
128
Az Egyesült Királyságban végzett legújabb közvélemény kutatás szerint a kitöltők több mint felének hiányozna a lezárás valamely aspektusa.

Annak ellenére, hogy az országuk több mint egy éve lezárás alatt áll, mely az élet minden területére kihatással van, a válaszadók 9 százaléka mondta azt, hogy kifejezetten örül, és 46 százalék állítja, hogy bizonyos részeit hiányolná a korlátozásoknak.

Az egyik szempont, amelyet sokan hiányolni fognak a lezárások feloldása után, az a „fizetett semmittevés”.

Ugyanis akik nem tudnak otthonról dolgozni, azoknak a brit kormány fizeti a bérük 80 százalékát tavaly márciustól előreláthatóan idén szeptemberig – annak ellenére, hogy a kormány minden korlátozást fel szeretne majd oldani június végén.

Az Egyesült Királyság gazdasága egyébként az elmúlt 300 év alatt most a leggyengébb, a vírushelyzet ugyanis 726.000 munkahely elvesztéséhez vezetett. Valamint a korábbi közvélemény-kutatások eredményeire – miszerint a britek többségben támogatták a lezárást – sokan úgy tekintenek, mint a brit történelem legnagyobb önkéntes polgári szabadságjogvesztése.

Fordította: Blősz Dalma

Az eredeti cikk itt olvasható: https://makronom.mandiner.hu/cikk/20210408_a_britek_55_szazalekanak_hianyozni_fog_a_lezaras