Hogyan segít a növényeknek az intelligens élő fal technológia?

0
76

Az úgynevezett élő falak, azaz a növényekkel borított falfelületek egyre népszerűbb megoldások kültéren és beltéren egyaránt, azonban ezeknek a növényeknek a megfelelő gondozása és öntözése igen körülményes feladat. Az otthoni, vagy irodai használatra tervezett Creo BioBulb intelligens rendszer azonban megkönnyítheti az élő fal karbantartását.

A tiszta levegő még sosem volt olyan fontos, mint most a vírusidőszakban. Az élő falak növényei kifejezetten hozzájárulhatnak a levegő megtisztításához és az emberek általános egészségi állapotának és jólétének az elősegítéséhez.

A BioBulb rendszer segítségével a növényeket hatékonyan el lehet osztani a különböző helyiségekben, majd azokat vékony, rugalmas csöveken keresztül a központi, mesterséges intelligenciájú Bio-Serverhez csatlakoztatni.

A Bio-Server érzékeli a növények állapotát, a víz és a talaj savasságát, valamint a levegő, a fény és a hőmérséklet viszonyait.

A növénytípusok szükségleteinek megfelelően pedig vizet és tápanyagot juttat a kaspókba. Így minden növénynek olyan ideális körülményeket biztosítva, melyek mellett az egészséges növekedés garantált.

A rendszer további előnye, hogy nem áll fenn az alul- vagy túlöntözés veszélye, valamint szinte zéró hulladékot termel. A tervezői csapat pedig továbbfejleszti a rendszert, melynek köszönhetően a későbbiekben több épületet vagy emeletet is rá lehet majd kötni ugyanarra a központi szerverre, így különböző helyeken is beépíthető lesz az élő fal megoldás.

A cikk szerzője Blősz Dalma.

Az eredeti cikk itt olvasható: https://makronom.mandiner.hu/cikk/20210415_hogyan_segit_a_novenyeknek_az_intelligens_elo_fal_technologia