Újabb metróvonal épül Moszkvában

0
101

Újabb metróvonalat építenek Moszkvában, amellyel drasztikusan csökkenthető a városi közlekedés menetideje egyes kerületekben.

A tervek szerint május közepén kezdik meg az új Rublyovo-Arkhangelskaya metróvonal kiépítését, amely Moszkva központjától északnyugat felé halad majd. A csaknem 20 kilométer hosszú vonalnak nyolc állomása lesz, és várhatóan a Mitino, Strogino és Mnyovniki körzeteket fogja kiszolgálni.

A metróvonal építési munkálatait két szakaszban végzik el az ütemezés szerint. Az első rész 12,6 kilométer hosszú és Shelepikha állomástól Lipovaya Roshcha állomásig fog tartani. A második szakasz pedig Lipovaya Roshcha állomástól kezdődően Rublyovo-Arkhangelskoe állomásig kerül kiépítésre.

Az új metró vonalához egyéb transzfereket is csatlakoztatnak, így csökkentve az utak zsúfoltságát és javítva az ökológiai terhelést.

A hosszú távú tervek között szerepel az is, hogy az új vonalat összekapcsolják a város központjában haladó Biryulovskaya metróvonallal, amellyel nagyjából az egész város tömegközlekedéssel kapcsolatos problémája megoldódna.

A cikk szerzője Blősz Dalma.

Az eredeti cikk itt olvasható: https://makronom.mandiner.hu/cikk/20210514_ujabb_metrovonal_epul_moszkvaban