Automatizált megoldásokkal fejlődik a tengeri szállítmányozás

0
90
A PSA Singapore, a világ egyik legnagyobb konténerszállító társasága hatalmas méretű kikötő építésébe kezdett Tuas-ban. Az új kikötő automatikusan vezérelt, vezető nélküli vontató- és szállítógépek (AGV) használatával fognak működni, amelyeket az üzemeltetés során a Stäubli, globális mechatronikai szolgáltató vállalat nagy teljesítményű akkumulátorai töltenek majd, ami a leggyorsabb és legmegbízhatóbb módja a működtetés közbeni feltöltésnek.

Az akkumulátorral működő automatizált járművek teherbírása 65 tonna és 25 km/h sebességgel képesek közlekedni. Az elektromos meghajtásnak köszönhetően energiatakarékosan működnek, alacsonyabb a karbantartási igény és kisebb a széndioxid-kibocsátás is.

A Stäubli gyorstöltőivel a csatlakoztatást és a szétkapcsolást egyszerűen és biztonságosan, emberi beavatkozás nélkül hajtják végre, ugyanis a Stäubli Multi Connect rendszere a különböző energiaforrásokat egyetlen mozdulattal kapcsolja össze.

Az eddigi tesztek sikeresnek bizonyultak, ezért a Stäubli és a PSA mérnökei folytatják az együttműködést annak érdekében, hogy biztonságos, megbízható, nagy teljesítményű elektromos átviteli megoldást nyújtsanak a PSA elektromos flottájához.

A cikk szerzője Krakkai Alexandra.

Az eredeti cikk itt található: https://makronom.mandiner.hu/cikk/20210606_automatizalt_megoldasokkal_fejlodik_a_tengeri_szallitmanyozas